Гумите за Гран при на Испания и мнението на Люис Хамилтън за тях

Гумите за Гран при на Испания - важен фактор в борбата за победата. От години всички отбори се съобразяват с това. 
Люис Хамилтън изказа мнение за гумите за сезон 2019-та: 
"В началото на всеки сезон ние винаги страдаме (от представянето на гумите). Всеки от нас се опитва да разбере колко дълго може да разчита на различните видове смеси. Така нареченият "прозорец" на тези гуми е още по-тесен, отколкото в предните години, а той и без това си беше твърде тесен. Затова ни е все по-трудно във всеки нов уикенд и във всяка следваща година.
Докато изграждаме колата си така, че да бъде успешна на много и различни писти - защото има 21 състезания през тази година, се опитваме да намерим баланс, но това е много, много трудно, защото няма перфектен баланс за всички трасета. Има среден баланс, който може да се постигне, но настройването ни с гумите и с двигателите става по-трудно и по-трудно.
По време на сезона, със сигурност ще успеем да научим все повече и повече...
Мисля, че определено имахме [поне] едно късметлийско състезание - това в Бахрейн, но ние бяхме доста добри в останалите и особено в Гран при на Китай." - заяви Хамилтън днес. 


За Гран при на Испания отборите ще разполагат с гумите С1, С2 и С3. Неслучайно Хамилтън споменава Бахрейн, защото това бе единственото състезание до момента, в което пилотите можеха да разчитат именно на тази възможно най-твърда комбинация от смеси на Пирели.
Дали и в Испания това ще даде предимство на Ферари или не - предстои да разберем в събота и неделя. 

_________________________

#F1isPassion
Източник: Racefans.net
Графика: Pirelli

Коментари

Важните новини от седмицата

Макс Верстапен ще остане в Ред Бул, смята Хорнер