Сена и Ратценбергер ще бъдат почетени на Каталуня

Организаторите на Гран При на Испания са изработили специален бразилско-австрийски флаг, който ще бъде показан на подиума на състезанието на 12-ти май. Това ще е част от събитията за отдаване на почит към Аертон Сена и Роланд Ратценбергер, които днес щяха да са на 59 и на 58 години, ако не бяха оставили живота си на Имола през 1994 година, в черния уикенд на Формула 1.

След като Ратценбергер загина в квалификацията за Гран при на Имола, Аертон веднага отиде на мястото на катастрофата. След това той бе силно разстроен, но реши, че ще участва в състезанието. След трагичния инцидент със Сена в завоя "Тамбурело", от болида му е изваден австрийския флаг, който той би развял на финала на надпреварата, в памет на Роланд...

Организаторите на състезанието в Барселона, което ще бъде първото, след 25-та годишнина от смъртта на двамата пилоти, искат да покажат, че не само великият Сена никога няма да бъде забравен, но и връстникът му Ратценбергер, който успя да участва само в едно състезание, в кратката си кариера във Формула 1. Затова те са обединили двата национални флага на Бразилия и Австрия в един и ще го покажат на подиума на победителите в Неделя. 
Подобно знаме ще бъде наполовина спуснато на входа на пистата. Събитието ще бъде под знака #thetributethatneverhappened. 


Очаква се в Барселона да бъде кулминацията на двете седмици почит към Сена и Ратценбергер. В срядата преди състезанието в Барселона, бе бъде представена скулптура на Сена в реални размери, дело на британския художник Пол Оз. Произведението вече бе показано, заедно с някои от болидите на Сена в централата на Макларън в Уокинг. Скулптурата ще бъде пренесена на пистата Каталуния за състезателния уикенд и ще бъде поставена на показ зад главната трибуна.

–––––––––––––––––––
#F1isPassion
#thetributethatneverhappened


Коментари

Важните новини от седмицата

Макс Верстапен ще остане в Ред Бул, смята Хорнер