Рос Браун смята, че Ферари има време да се върне в борбата за титлата

"Въпреки рекордният старт на сезона с четири победи и четири втори места за отбора на Мерцедес, Ферари все още има време да се върне обратно в борбата за титлата и да се противопостави на своя стар съперник", казва Спортният мениджър на Формула 1 Рос Браун.

Валтери Ботас и Люис Хамилтън затвърдиха превъзходството Мерцедес и в Азербайджан. В петък и събота темпото на Ферари обаче изглеждаше добро. Грешката на Шарл Льоклер в квалификацията и невъзможността на Себастиан Фетел да се задържи плътно зад двете "сребърни стрели" обаче се превърна в болезнено поражение скудерията.

Мнозина вярват, че загубата на Ферари се дължи на решението, пилотите да излязат във втората част на квалификацията с гумите "медиум", но Рос Браун смята, че това е било правилното решение.


"Решението да се използват гумите "медиум" в Q2, според мен, беше правилно, защото още в петъчните тренировки се видя, че Мерцедес имат много добро темпо с гумите "софт"" - каза Браун още в събота следобед. А след състезанието коментира: "Ако Шарл бе успял да изпревари мерцедесите в третата част на квалификацията, той би могъл с медиум гумите да направи доста дълъг стинт и само по този начин би имал възможност за добро класиране. За негово съжаление, въпреки доброто си представяне в състезанието той завърши пети, за трети път тази година. Съмнявам се, че допълнителната точка за най-бързата обиколка е нещо, на която той се е зарадвал особено. Въпреки това, дори и след това състезание, той продължава да показва че е пилот, който се развива и може да постигне много."
След четвъртия кръг от шампионата Мерцедес водят в класирането при конструкторите със 74 точки. Но Рос Браун смята, че борбата за титлата не е приключила.
"Първата част от състезанията (тези извън Европа) приключи в Баку. И след тези четири надпревари е нормално човек да се запита дали през този сезон ще има поне два отбора, които да се борят за титлите." - продължава разсъжденията си директора на Формула 1. „В момента отрицателен отговор би изглеждал логично, като се има предвид, че отборът на Мерцедес не само победи, но и записа 1-2 в четири последователни състезания, но аз чувствам, че все още има време Ферари да отвърнат на удара. В две от четирите състезания видяхме, че имат потенциал да побеждават."

Рос Браун смята, че между двамата пилоти на Мерцедес също може да има двубой за титлата. "Май само точката от най-бързата обиколка в Австралия е разликата в момента между Боттас и Хамилтън?" - пита риторично Рос Браун.

–––––––––––––––––––
#F1isPassion

Коментари

Важните новини от седмицата

Макс Верстапен ще остане в Ред Бул, смята Хорнер